Sunday, January 17, 2010

She's the one .


Mungkin die rasa aku dah xpedulikan die, dah tak syg die, dah lupakan die, die boleh kata ape sahaja.
Tapi haikikatnye, aku TERLALU RINDU die.
Nak tdo same2, nak gelak besar sama2, nak nangis sama2 mcm dulu.
Aku dan die ade byk persamaan. Sbb tu ktowg bersama.
Lately, dah tak dapat tido sma, tak dpat gelak lagi, dan xdapt pijam bahu tok menangis teresak2 mcm dulu. Kami regang.
Jumpa pon mcm dah kekok aje nak bercerita. Tak mcm dulu.
Kenapa perlu mcmtu. Takkknakk laa.

Aku ajak dia tdo sma tapi die xnk. Die busy, tapi xpe. Paham.
Aku xlupa diri, aku tahu sape diri aku.
Die kenal aku mcmmne. Die tahu perangai aku mcmne.
Tapi xpelahh.
Sejujurnye sygg, skg orang yg paling dekat dengan aku beep sorang aje.
Dengan beep aku menangis, dgn die lah aku ketwa, dgn die jugak la aku bergadoh.
hanya kami berdua sahaja. die tgk muke aku, aku tgk muka die.
Yg lain tak mungkin rapat serapat mcm aku dan yg empat ini.
Mane lagi 2 org ?
Yang sorang dahh pindah Kuantan.
Dan yg paling baik dengan aku pindah, lari dari sume nie.
Sedih.
Bukan sbb kwn2 serumah tu hawt2, speaking2, kaya2, happening.
Bukan itu yg aku mahukan.
Mungkin orang yg nampak rase mcmtu, tapi diri xpernah pon rase mcmtu.

Mungkin masing2 jenis menyimpan, jenis ssh nk berckp dan meluahkan.

Dan selama sebulan duduk rumah, aku tunggu die datang umah aku ajak die lepak.
tapi xde pon, busy kowt.
duduk la uma sorang2, sampai ibu tanye : " akak, mne pika dah lame tak nampak ". aku diam aje. die busy kowt bu".

Tak terniat nak pulaukan dia atau ape.
Tak terlintas langsung. tak nk pon buat mcmtu.
mungkin perasaan sahaja yg buat kau rasa mcmtu.
sumpah tak terniat pon.
aku xsejahat tu sygg, aku bukan mcmtu.
Mungkin die dulu dengan bf die je so mcm xnk la ganggu.
Bila diajak, nak kuar dgn si dia. so ktowg pon diam aje.
Kalau tak ingat die, aku and beep tak buat celebration party untuk die.
Aku selalu jugak stalk die, melalui gambar jelah aku tahu perkembangan dia.
Kitorang dua orang terkontang kanting kat sini, mne yg lagi 2 ?

Aku tak mungkin memjadi kawan sehidup semati dia.
Yg di bangga2kan selama ini.
Dulu kat myspace, die yg kau sebut2 kan. dan aku? mne aku? mne yg lain?
Aku menjadi ape yg aku ada.
Aku menjadi diri aku sediri.
Aku bukan layak untuk dibanggakan.

setiap musibah yg datang, tak pernah sekali pon terlintas di kepala aku untuk gelak tapi aku hanya diam. Diam sambil ligat berfikir, ape yg aku nk buat ini.
Mungkin ini salah paham yg tak diungkpkan dan tak diluahkan selama ini.

WAN SYAFIQAH HAZIRAH BINTI WAN OMAR.
maafkan segala kesilapan yg mungkin kesilapan yg tak pernah aku sedar.
Kesilapan itu mungkin menyebabkan kita tak bersama.
Dan dari kesilapan itu mengajar aku lebih mengenal manusia.
Perbetulkan segala kesilapan yg ada .
Kesilapan yg ada membuatkan kita lebih matang.
Dan, tak terungkap sumanya dalam blog ini. Hanya hati dan beep je yg tahu.
maaf.

iloveyou pika.
by, kecik.

3 comments:

Pqa aa said...

please red my blog again. im sorry fr everything!

The Absolute said...

kecik dan PQA so nice=)

Pqa aa said...

tq The Absolute! hehe.